Som företagare kan du få hjälp med din likviditet. Ibland kan det nämligen vara väldigt svårt att få ekonomin att gå ihop när kunderna har handlat på faktura och inte betalar i tid eller inte alls. Då är det bra att det finns företag som sysslar med fakturaköp och som kan köpa dina fakturor så att du får betalt. På så vis förbättras din likviditet och du kan istället fokusera på något annat som är bättre och viktigare för dig som företagare.

Så lätt är det att sälja fakturor

Tycker du att det låter svårt att sälja fakturor? Det är det faktiskt inte. Om du som företagare känner att du skulle få en bättre verksamhet med en förbättrad likviditet är det enda du behöver göra att vända dig till ett företag som köper fakturor. Det enklaste sättet att sälja dina fakturor är genom att ansöka via Krea. Där kan du nämligen jämföra olika factoringföretag så att du kan ansöka hos det företag som verkar bäst. Hos Krea får du en bra översyn när du vill sälja fakturor och slipper därmed lägga tid och energi på att själv söka upp de olika företagen. Sannolikheten att du får ett bättre erbjudande är större om du ansöker via Krea.

När du säljer dina fakturor via factoringtjänster får du pengar direkt i handen när du säljer något. Kunden som köpt något av dig blir då skyldig att betala factoringföretaget pengarna istället. Om kunden inte betalar blir därför inte ditt problem. Factoringföretaget ser till att kunden betalar genom att skicka ut påminnelser och/eller driva ärendet till inkasso och/eller Kronofogden. Den främsta fördelen med det är att du som företagare slipper bry dig om när eller om kunden betalar. Istället får du pengarna omgående efter en försäljning och kan fortsätta din verksamhet precis som vanligt.

Förutom att sälja dina fakturor för att få bättre likviditet finns även möjligheten att belåna dina fakturor. Det innebär helt enkelt att istället för att du säljer dina fakturor så får du ett lån baserat på värdet av dina fakturor. Lånet kan användas för att göra diverse investeringar och fakturorna fungerar därmed som en form av säkerhet för lånet. För dig som behöver ta ett lån för att till exempel utöka verksamheten kan det vara ett sätt att bli beviljad ett lån. Men om du bara behöver bättre likviditet i företaget rekommenderas det istället att du säljer fakturorna enligt beskrivningen ovan.