Som företagare är det mycket viktigt att hitta rätt personal, vilket är lättare sagt än gjort. Idag är det smart att testa digital rekrytering med videopresentationer för att på bästa och smidigaste sätt hitta nästa medarbetare.

Rekrytering i Stockholm

Att rekrytera personal är så mycket mer än att bara skriva en annons. Det råder brist på kvalificerad personal och det är många företag som kan vilja ha samma person. Det tar också en hel del tid att rekrytera. Det är inte heller säkert att personen som skulle passa ditt företag verkligen söker jobbet. Attraktiva personer har redan blivit kontaktade av rekryteringsbolag som Next U i Stockholm. De behöver inte läsa annonser för att få ett intressant jobb. Next U arbetar annorlunda jämfört med andra rekryteringsföretag. Till att börja med får den sökande svara på några frågor, sedan ska personen göra en kort videopresentation. Detsamma gäller företaget som behöver ny medarbetare. Sannolikheten att matchas rätt är mycket större med videopresentationer än med ett CV på ett papper. Gå in på Next U för kvalificerad rekrytering i Stockholm och hitta de rätta medarbetarna som hjälper företaget att växa.

Vikten av rätt person

Ett företags kompetens sitter i medarbetarna. Rätt rekrytering är mycket viktigt för att nå ut i konkurrensen. Ibland handlar det om en riktig spetskompetens som behövs för att utveckla särskilda delar av företagets produkter eller tjänster. Andra gånger handlar det om att personen ska ha en specialisering inom ett visst kunskapsområde, som ekonomi eller juridik. Men det handlar också om att passa ihop och fungera tillsammans som team. Inte nödvändigtvis att personen måste vara extrovert och väldigt social, men att den och resten av medarbetarna hittar ett sätt att kommunicera som verkligen fungerar.

Det finns företag som har fått stora problem efter en felrekrytering. Ibland har de fått köpa ut personen, vilket inte är billigt. Ibland har de kunnat sparka medarbetaren, men det är ofta svårt. Därför är det viktigt att det blir rätt från början. Fördelen med videopresentationer är också att du kommer att spara mycket tid. Du får ofta ganska snabbt en känsla för om personen är den du söker eller inte, och vice versa. På detta sätt slösar ni inte med varandras tid, utan båda partner kan gå vidare för att hitta rätt person respektive rätt anställning.