Sverige är ett väldigt bra land att starta upp ett företag i. Alltifrån en utbildad befolkning med bredband av högsta kvalitet, bästa mobiltäckning till en rad av initiativ som syftar till att stödja företagare.

I den här artikeln går vi igenom några av anledningarna till att Sverige har blivit så populärt de senaste åren för nyetablerade företag.

 

Anledningar till varför Sverige är ett bra land för entreprenörskap

Några av anledningarna till att Sverige är ett bra land för entreprenörskap är den företagsvänliga miljön, tillgång på finansiering, stödjande statlig politik och sociala skyddsnät.

Den första anledningen till att Sverige är ett bra land för företagande är den företagsvänliga miljön. Egentligen har alla de nordiska länderna positiva attityder till företagare och olika stöd som gör det lättare för företag att växa. Men Sverige är exceptionellt bra på att exempelvis skapa samarbeten mellan olika i institutioner för att ge nyetablerade företag bättre förutsättningar och stötta sektorn genom olika policy insatser.

Det andra skälet är att landet har ett utmärkt utbildningssystem som har lett till ett stort antal skickliga yrkesmän och yrkeskvinnor, som är mycket efterfrågade på marknaden. Det tredje skälet är att det finns gott om riskkapitalister som är villiga att investera i svenska startups.