Stockholm startup scen är ett av de mest mångsidiga och innovativa scenerna i Europa. Som en av de mest innovativa städerna i världen har Stockholm nästintill blivit ett nav för innovation och startups. Idag finns det mängder av inkubatorer och co-working spaces i stan och dagligen etableras nya företag i stan.

Men vad är det egentligen som gör Stockholm till ett nav för startups? Det och lite annat går vi igenom i den här korta artikeln.

Därför blev Stockholm en startup-hub i Europa

Stockholm har länge varit ett av de dyraste städerna i Europa. Det är också en av de mest tätbefolkade städerna i Sverige. Alla dessa faktorer kanske inte verkar vara en idealisk plats för startups att frodas.

Förvisso kan förmåner som gratis högre utbildning, lång föräldraledighet och ett inkluderande samhälle vara fördelar som gör Sverige i helhet som land attraktivt för entreprenörer. Men dessa fördelar är inte nödvändigtvis anledningen till att Stockholm har blivit det hetaste startup navet i Europa.

Utan snarare handlar det om att staden erbjuder en säker miljö med en stark känsla av gemenskap och tillgång till mycket kapital som lockar många talanger från utlandet. Därtill har den svenska regeringen gjort det enkelt för grundare att starta företag genom att tillhandahålla bidrag och resurser för att hjälpa deras idéer att växa ytterligare.

Alla dessa faktorer har bidragit till att Stockholm till den staden med flest unicorn per capita efter Silicon Valley.

Så startar du ett företag

Om du är intresserad att starta ett företag i Stockholm, så kan du registrera ditt företag på verksamt.se. Hela processen är väldigt enkelt och det tar cirka 3-5 arbetsdagar innan du får svar på din ansökan.